skip to Main Content

De Karel kan uw hulp altijd gebruiken. U kunt helpen als donateur, als ‘Vriend van de Karel’ of door mee te spelen.

Activiteiten van de Karel

De Karel zorgt door het jaar heen binnen Zaltbommel bij diverse gelegenheden voor de muzikale omlijsting, o.a. op Koninginnedag, tijdens de dodenherdenking, Sint-Maartensfeest, in de kerstnacht, carnaval enz. Een aantal keren per jaar verzorgen we concerten, op diverse locaties binnen de gemeente. De vereniging organiseert een aantal acties verspreid over het jaar: geraniumactie, donateursacties, verkoop loten Grote Clubaktie en de braderie. Behalve dat deze acties goed zijn voor de clubkas, verhogen ze ook het teamgevoel en de gezelligheid. 111 jaar maakt de Karel dus al muziek, maar wil dit ook heel erg graag blijven doen.

Stichting “Vrienden van de Karel”

Stichting “Vrienden van de Karel” heeft als doel: “het behoud van Harmoniekapel Generaal Karel van der Heyden en het verlenen van financiele steun”

Momenteel vragen we onze ANBI status aan, waardoor het voor de bommelerwaardse bedrijven interessant wordt om de Karel mee te steunen.

Hieronder wat informatie over de stichting.

Naam van de Stichting:

Stichting Vrienden van de Karel

RSIN/fiscaal nummer:

852670175

contactgegevens:

De doelstelling van de Stichting?
De stichting Vrienden van de Karel, is in het leven geroepen voor de ondersteuning van de verschillende onderdelen van Harmonie de Karel. Bij de Karel hebben een Opleidings/jeugd orkest, Slagwerkgroep en een Harmonieorkest.
Al deze onderdelen hebben in de basis ondersteuning nodig in de vorm van: instrumentarium, kleding, en bladmuziek en zaken die nodig zijn om muziek uit te kunnen voeren.

De stichting werft daarom gelden met een club van 100 “Vriend van de Karel” om zo deze ondersteuning te kunnen bieden

Hoe is de bestuurssamenstelling?
Voorzitter: Hennie van Gemert
Penningmeester: Jos Moesman
Secretaris: Monica Sips

Wat is ons beloningsbeleid?
Er wordt voor deze stichting geen beloningsbeleid toegekend. Ieder bestuurslid is vrijwilliger voor deze stichting.

Donateurs

De financiën van onze vereniging baren het bestuur echter grote zorgen. De subsidie van de gemeente is nagenoeg geheel weggevallen. Een aantal mensen is bezig om noodzakelijke geldbronnen aan te boren. Een van die bronnen wordt gevormd door de donateurs. Het aantal donateurs hopen we flink te kunnen uitbreiden. Misschien, of beter hopelijk, bent u een van die nieuwe donateurs. Onder de huidige moeilijke financiële omstandigheden durven we toch u te benaderen met de vraag De Karel te steunen. Uw jaarlijkse bijdrage als donatie aan de harmoniekapel is nu meer dan welkom. Wilt u echter niet jaarlijks een donatie geven, maar liever een eenmalige bijdrage, dan is dat natuurlijk ook heel fijn.

Wat kunt u verwachten

Mocht u zich willen aanmelden, dan wilt u natuurlijk ook weten wat u van uw donateurschap mag verwachten.

 • Op de eerste plaats steunt u daarmee de harmoniekapel De Karel haar activiteiten voort te zetten.
 • Op de tweede plaats krijgt u een aantal keren per jaar een speciale donateursbrief waarin we u vertellen over het reilen en zeilen van de Karel en u op de hoogte houden van onze activiteiten.
 • Op de derde plaats krijgt u jaarlijks, in de maand dat uw donateurschap is ingegaan , een verzoek tot betaling van de donatie.
 • Elk jaar doen we iets extra’s voor onze donateurs, bijvooreeld een speciaal donateursconcert, extra donateurskorting voor bijzondere betaalde concerten, of middels loting maakt u kans op een serenade.

Heeft u vragen, neem dan even contact op. Klik hier…

  Voornaam (*)

  Achternaam (*)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  Email (*)

  Telefoon(*)

  Ik doneer graag (bedrag *)

  Frequentie (*)

  Back To Top