Alphons van Stenis
Alphons van Stenis

Alphons van Stenis studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zijn hoofdvakken waren trompet en Hafa-directie. In beide hoofdvakken behaalde hij de hoogst haalbare diploma’s. Als trompettist is hij werkzaam als freelance musicus en solist bij diverse ensembles en orkesten. Verder is hij als docent koper verbonden aan verschillende muziekscholen.

Alphons studeerde directie bij onder andere Jean Pièrre Laro, Anne de Vries en Jan van Ossenbrugge. Tijdens zijn tweede fase Hafa-directie studeerde hij bij Jan Cober. Deze studie sloot hij af met het predicaat “zeer goed”. Momenteel is hij als dirigent werkzaam bij een viertal harmonieorkesten, allen in de hoogste divisie. Verder werkt hij regelmatig met professionele musici. Samen met het professionele ensemble “Fiatti Complesso” bracht hij vele premières.

Als gastdirigent trad hij onder andere op met, “Koninklijke Harmonie Orpheus” uit Tilburg, Koninklijke Harmonie “Sophia’s Vereeniging” uit Loon op Zand en “Muziekvereniging Wilhelmina” uit Glanerbrug. Ook als arrangeur van grotere werken is Alphons actief. Veel van zijn arrangementen zijn inmiddels uitgegeven.

  • bouwen aan een welvarend orkest,
  • willen muziek maken met plezier maar met de puntjes op de i
  • willen aanwas vanuit de opleidingsgroep
  • werken aan mooie optredens
  • gaan met elkaar de uitdaging aan
  • maken muziek met een uiteenlopend repertoire

harm-de-karel-zaltbommel-concert-2016-10-02-030_groot

Back To Top