skip to Main Content

Sinterklaasvoorstelling Pedro’s droom

Sinterklaasvoorstelling Pedro’s Droom

Pedro’s Droom

Zoals de commercialblokken in november gericht zijn op kinderen en het Sinterklaasfeest, zo heeft de Karel het druk met optredens voor de goed heiligman. Dit jaar werd er voor het eerst een voorstelling gegeven in het theater met de Sint als thema. Samen met wat acteurs zouden we twee voorstellingen geven in een middag.

Aan het eind van de ochtend zaten we met z’n allen op het podium om de laatste foutjes eruit te halen. De attributen stonden klaar, de acteurs kregen hun kostuum en de schmink, en iedereen was aanwezig. Een poosje voordat de voorstelling begon zat het opleidingsorkest te spelen in de foyer. Kleine kindjes renden rond terwijl zij een aantal Sinterklaasnummers speelden. Net voor de zaal openging kwamen ze weer terug op het podium en werd er een liedje gespeeld toen de mensen de zaal binnenkwamen. De kaartverkoop was geslaagd, ik vond dat de zaal redelijk vol zat. De voorstelling zelf liep soepeler dan het oefenen eerder die dag. Scènes kregen ineens een heel andere lading nu het jonge publiek erin meegevoerd werd. Liedjes werden meegezongen en als Sinterklaas binnenkwam was de rest van de voorstelling onbelangrijk.

De harmonie heeft veel gespeeld, maar niet op een manier dat het ging vervelen. Na de eerste voorstelling, die overigens precies de tijd innam die van tevoren werd bedacht, heeft Nol de Visser in de foyer rondgevraagd naar meningen over de show. Die waren erg positief, en dat vertelde hij ons toen wij in de repetitieruimte zaten te eten en te drinken. Onze pauze duurde niet lang, want even later zat het opleidingsorkest weer in de foyer te spelen voor de nieuwe bezoekers. Bij de tweede voorstelling waren er ineens een paar misverstanden. Zoals dat midden in een stuk muziek het licht bijna helemaal uitging, en ook was het niet altijd duidelijk wanneer de harmonie in moest zetten en wanneer de acteurs door moesten gaan. Maar veel problemen gaf het niet, en het publiek hield zijn adem in toen Sinterklaas zijn badjas uitdeed. De pieten waren wat losser in het acteren en ook de gitaristen die de hele voorstelling in de coulissen stonden leken nog steeds onvermoeibaar. Van de stress achter de schermen werd niet veel gemerkt, en na het opruimen werden de spanningen losgelaten door iets te drinken in de foyer.

Lydia Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top