skip to Main Content

OVERPEINZINGEN

Een optimistisch ingesteld persoon als mijzelf wordt erg op de proef gesteld momenteel. Ik hoor van velen dat ik niet de enige ben, helaas.

Deze periode van lockdown heeft natuurlijk heel veel negatieve kanten. Daar wordt al veel over gezegd, dat probeer ik maar niet te doen.

Zijn er dan positieve kanten? Natuurlijk!! Ik heb van mijn vader altijd geleerd dingen “om te draaien”.

Kom je iets vervelends tegen, ontken het niet, maar kijk direct naar de andere kant!

Natuurlijk missen we onze repetities en concerten, het samen zijn na de repetitie en daaromheen, dat komt heus wel weer terug! Het is een goed teken dat je dat mist…..probeer alleen niet de moed te laten zakken! De meesten van onze muzikanten spelen al zo lang, dat je de investering in plezier en beleving niet zomaar moet weggooien.

Ik mis het ook, ik los het op door toch iedere dag mijn trompetje te pakken en muziek te spelen die ik lang niet meer heb gespeeld. Ik luister veel naar muziek, kijk filmpjes op YouTube enz.

Ook denk ik veel na over de periode na deze ellende. We zullen weer een tijdje nodig hebben om aan het samenspelen te wennen, we moeten weer aan de slag om nieuwe leden te werven, leerlingen op te leiden etc. Een mooie gelegenheid om te kijken of dat op een frisse nieuwe manier kan!

Het lijkt me fijn om hier eens over te brainstormen met mensen die dat ook zien! Je zal zien dat er veel mensen gaan hunkeren om gezamenlijk dingen te gaan doen. Een muziekvereniging is daar natuurlijk het uitgesproken middel voor! Er liggen echt kansen.

Mocht je al ideeën hebben, deel het met mij, met elkaar….misschien leuk om binnenkort eens een ontmoeting te creëren via internet, ook fijn om elkaar weer eens te zien!

Onze leerlingen hebben momenteel online les. Fijn dat dat tegenwoordig kan. Het is niet ideaal, maar je blijft bezig, je kan eens op andere dingen letten en je ziet elkaar tenminste iedere week even!

Ik maak veel dingen mee tijdens de online lessen….ik zet ze nu niet op papier want dat kan confronterend zijn, maar er zijn mooie verhalen voor binnenkort na de repetitie! Jammer dat sommige leerlingen niet snappen dat helpen met ventielen smeren door een beeldscherm heen wat lastig is…vooral wanneer de leerling geen olie heeft….

Ik roep iedereen op om eens te struinen op YouTube op zoek naar mooie, leuke muziek! Schrijf het op of deel het! Leuk om daarover van gedachten te wisselen!

Kortom: Blijf bezig met de mooiste hobby van de wereld en denk maar zo: iedere dag die voorbij is, is een dag eerder naar het eind van deze periode!

Blijf gezond en hopelijk tot snel ziens!!

Muzikale groet,

Alphons

 

Back To Top