skip to Main Content

Galaconcert 2010

Galaconcert 2010

Galaconcert 30 oktober 2010

Zaterdag 30 oktober was het zover . Het gala concert van het orkest ZAVU. Twee verenigingen voegden zich deze avond samen tot een orkest van wel 90 muzikanten. Beide verenigingen staan normaal ook olv Alphons van Stenis , net als op deze avond.

Het initiatief kwam in eerste instantie van de activiteitencommissie van “De Karel” Deze proberen jaarlijks weer een groot concert of een muzikaal evenement op poten te zetten. Er werd contact gezocht met de evenementen commissie van de harmonie uit Vught en deze waren ook zeer enthousiast.

Het werd een zeer gevarieerd programma. Het eerste gedeelte voor de pauze bestond uit goed in het gehoor liggende lichte klassieke muziek. Bij een aantal van deze nummers nam Mezzo Sopraan Ariana Kievits de zang voor haar rekening. Deze zangeres zong afgelopen jaren in diverse operagezelschappen in binnen en buitenland. De opkomst van het publiek was goed en de zaal zat helemaal vol. De akoestiek was ook prima.

Na de pauze was gekozen voor pop muziek en andere lichtere werken. Zanger Rob Duvivier beter bekend van het duo Velders & Duvivier nam oa Avond van Boudewijn de Groot voor zijn rekening. Een nummer dat zeker op zijn lijf geschreven was. Zijn stemgeluid is nl zeer gelijkend aan Boudewijn de Groot. Op verzoek van velen bezoekers aan de kerstspecials van De Karel afgelopen jaren trad het orkest ZAVU gezamenlijk op met Herrivard Pipes and Drums uit Heerewaarden. Altijd goed voor weer een dosis kippenvelma.

Uiteraard speelde het orkest ook nummers zonder zang zoals oa een medley van Doe Maar.

Theo Sterk zong deze avond nummers van oa Paul de Leeuw. Hij sloot af met het nummer Kronenburgpark. Meer dan een fantastisch nummer en de lef en de goede zang van Theo brachten de handen flink op elkaar.

De presentatie was in handen van Fred Keser. We kunnen met trots terug kijken op een zeer geslaagde avond. Er komt zeker een vervolg optreden in deze samenstelling. Alleen is het even wachten op een nieuwe datum die ongeveer 2 jaar na 30 oktober 2010 zal liggen.

Arno Slosser

Verslagen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top