High Tea concert – 28 oktober 2018

Jaarlijks geeft de bekende Zaltbommels Harmonie Kapel “De Karel” een concert dat in de volksmond bekend is geworden als het High Tea concert. Dit vanwege de vele lekkernijen (gebak, salades, broodjes, snacks) die door de leden zelf zijn gemaakt en waarvan tijdens het concert kan worden genoten.
Dit jaar wordt dit High Tea concert gehouden op zondagmiddag 28 oktober a.s.

Onder leiding van dirigent Alphons van Stenis verzorgt de Harmonie Kapel een divers programma van moderne en wat klassiekere werken. Ook is het jeugdorkest onder leiding van Hans Meijdam is te horen.
Nieuw is het optreden van Het Bommels Jazz Combo onder leiding van John Ansing.

Het concert vindt plaats in Pand9 (Van Heemstraweg West 9) en begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 open. Het valt aan te bevelen tijdig te komen. In voorgaande jaren was de belangstelling erg groot en de verwachting is dat de zaal ook nu weer snel vol zal zijn.  

De toegang is geheel gratis en ook de lekkernijen zijn gratis.

 

Nadere informatie te verkrijgen bij secretariaat van de Harmoniekapel:
mail@harmonie-dekarel.com

Category: Nieuws · Tags: , , , , , ,

Rotsvast voor Bommelerwaardrunners – 11 maart 2018

Category: Agenda, Headline, Nieuws · Tags:

Geranium/Groenmarkt – 12 mei 2018

Category: Agenda, Headline, Nieuws · Tags:

Voorspeelmiddag – 18 maart 2018

Category: Agenda, Headline, Nieuws · Tags:

Tulpenconcert – 7 april 2018

19 maart 2017 – Galaconcert Poorterij

Op 19 maart 2017 geven de harmonieverenigingen Generaal Karel van der Heyden uit Zaltbommel en Semper Crescendo uit Kerkdriel een concert. Sopraan Irene Maessen uit Zaltbommel treedt met De Karel op als solist. Het concert wordt gegeven in theater De Poorterij.

Aanvang om 13.30 uur.

Kaarten kosten € 10.

Het programma biedt een grote variatie in muziekstijlen: beide harmonieën hebben onafhankelijk van elkaar een programma voorbereid. De Karel biedt samen met Irene Maessen muziek van een Latijnamerikaanse potpourri suite tot het bekende Habanera uit de opera ‘Carmen’. Ook Semper Crescendo heeft voor haar programma gevarieerde muziekwerken geselecteerd.

De verenigingen staan in hun eigen plaats midden in de samenleving en bestaan uit verschillende geledingen. De Karel kent naast het harmonieorkest een slagwerkgroep, een koperensemble en een opleidingsorkest. Semper Crescendo
doet daar een schepje bovenop. Naast het harmonieorkest bestaan een blokfluit beginnersorkest (‘Da Capo’), een opleidingsorkest (‘N-joy’) en een slagwerkgroep.
Semper Crescendo staat sinds enkele jaren onderleiding van Koert Dirks. Bij DeKarel staat Alphons van Stenis op de bok.

De sopraan Irene Maessen studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Daarna volgde zij lessen bij Arleen Auger en was prijswinnares op onder andere het Internationaal Vocalisten concours in ‘s-Hertogenbosch. Ook werd zij onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vrienden van het Concertgebouw.

Als operazangeres vertolkte Irene Maessen vele rollen, in de opera’s van uiteenlopende componisten. Zij was verbonden aan de operahuizen van Innsbruck en Salzburg en zong als gast bij de Nationale reisopera. In Nederland trad zij op met
ensembles als het Schönberg Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Combattimento Consort en het Calefax Rietkwintet.
Kaarten kunnen worden gereserveerd via beide muziekverenigingen:

events@harmonie-dekarel.com  of  secretaris@khsc.nl

Category: Nieuws · Tags:

Volkskerstzang 2016 – Sint Martinuskerk

Dit jaar organiseerde Harmonie de Karel zelf de Volkskerstzang in de Martinus kerk.

Samenwerking is gezocht met An van Tuijl en Koorschool Senta.

Wat een mooie samenwerking is dit geweest en we hopen vaker dit te kunnen uitvoeren.

Category: Nieuws · Tags:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial