Bommel Brass

Bommel Brass

In december 1966 is het koperkwartet van Harmonie Kapel Generaal Karel van der Heijden van start gegaan. Het kwartet stond destijds onder leiding van Henk Jansen (later werd hij ook inspecteur van de militaire muziek en richtte hij mede het militaire Jachthoornkorps Garde jagers op). Die tijd behaalde de Karel veel prijzen onder leiding van deze dirigent. Door de jaren heen hebben verschillende muzikanten deelgenomen aan het koperkwartet, later speelden er ook meerdere koperblazers mee zodat de naam kwartet eigenlijk de lading niet meer dekte.

Arno Slosser die al v.a 1988 in het kwartet zat nam in 1999 de leiding over de band over van de heer van Eck. In 2000 nam het ensemble twee nummers op voor de cd kerst met de Karel. Het ensemble was destijds eigenlijk voornamelijk bezig rond de kerst, maar daar verandering in gekomen en is het repertoire aangepast. Zo werd ook een andere naam gegeven aan het geheel en speelt men nu onder de naam Bommel Brass.

Op het repertoire staat barok en andere ensemble muziek met name uit de 15e en 16e eeuw . Maar ook ensemble muziek van nu overgewaaid vanuit Amerika(high school). Bommel Brass treed een aantal maal per jaar op: Zo waren ze te vinden tijdens 11-11 in de Sint Maarten en tijdens de Volkskerstzang, maar ook bij de Vestingstedendagen. Het meest recente tijdens muzikale monumenten en met kerst op het kasteel Ammersoyen.
Een greep uit ons repertoire:

  • Jagerskoor
  • Diverse Allemandes
  • Gagliarda
  • Steeds voorwaards
  • Trumpet Voluntary
  • Ich bete an die Macht der liebe
  • Zegenkoor

En natuurlijk nog veel meer…

Bezetting:

A. Slosser
D. de Bruin
G. Luttik
M. Schimmel
W. Slosser
S. van Wordragen
A. Slosser
Cornet
Trompet
Trompet
Trompet
Trombone
Bes Bas
Euphonium
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial