Slagwerkgroep

Slagwerkgroep_2015

“Slagwerkgroep Zaltbommel” is al een geruime tijd bekend onder deze naam., maar gevormd uit de “Drumband van de harmonie”. Met de verandering van de naam is een groot deel van het repertoire ook veranderd. De nadruk is niet meer komen te liggen op de traditionele marsen, maar tegenwoordig ook melodisch slagwerk en met swingende Zuid-Amerikaans getint repertoire. Dit hebben we afgelopen jaren dan ook al meerdere malen met succes laten horen.De slagwerkgroep gaat samen met het harmonieorkest op bepaalde momenten nog steeds mee naar buiten, zo zij wij te zien tijdens Koningsdag, Carnaval en Kerstnacht in Zaltbommel.

De slagwerkgroep heeft naast de optredens met de harmonie ook zichzelf laten horen tijden de sla je slag cup of tijdens de slag om Ammerooien. Dit zijn de optredens waar gestreden wordt om een prijs en ze hebben hier zeer goede prestaties geleverd. Slagwerk in de brede zin van het woord is niet aleen spelen op de traditionele instrumenten, zoals snare-trommen en grote trom, maar er word gebruik gemaakt van olievaten tot het kleinere huis, tuin- en keuken-gerei of zelf Gamelan insturmenten.

De slagwerkgroep staat sinds mei 2011 onder leiding van Ron van Vuuren, van de Slagwerkgarage.

De slagwerkgroep repeteert iedere maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur. Ben je geïnteresseerd, kom dan gerust eens op een repetitie avond binnen lopen in ons repetitielokaal in “Pand 9” – Heemstraweg-West 9 in Zaltbommel.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial