19 maart 2017 – Galaconcert Poorterij

Op 19 maart 2017 geven de harmonieverenigingen Generaal Karel van der Heyden uit Zaltbommel en Semper Crescendo uit Kerkdriel een concert. Sopraan Irene Maessen uit Zaltbommel treedt met De Karel op als solist. Het concert wordt gegeven in theater De Poorterij.

Aanvang om 13.30 uur.

Kaarten kosten € 10.

Het programma biedt een grote variatie in muziekstijlen: beide harmonieën hebben onafhankelijk van elkaar een programma voorbereid. De Karel biedt samen met Irene Maessen muziek van een Latijnamerikaanse potpourri suite tot het bekende Habanera uit de opera ‘Carmen’. Ook Semper Crescendo heeft voor haar programma gevarieerde muziekwerken geselecteerd.

De verenigingen staan in hun eigen plaats midden in de samenleving en bestaan uit verschillende geledingen. De Karel kent naast het harmonieorkest een slagwerkgroep, een koperensemble en een opleidingsorkest. Semper Crescendo
doet daar een schepje bovenop. Naast het harmonieorkest bestaan een blokfluit beginnersorkest (‘Da Capo’), een opleidingsorkest (‘N-joy’) en een slagwerkgroep.
Semper Crescendo staat sinds enkele jaren onderleiding van Koert Dirks. Bij DeKarel staat Alphons van Stenis op de bok.

De sopraan Irene Maessen studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Daarna volgde zij lessen bij Arleen Auger en was prijswinnares op onder andere het Internationaal Vocalisten concours in ‘s-Hertogenbosch. Ook werd zij onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van de Vrienden van het Concertgebouw.

Als operazangeres vertolkte Irene Maessen vele rollen, in de opera’s van uiteenlopende componisten. Zij was verbonden aan de operahuizen van Innsbruck en Salzburg en zong als gast bij de Nationale reisopera. In Nederland trad zij op met
ensembles als het Schönberg Ensemble, Nederlands Blazers Ensemble, Combattimento Consort en het Calefax Rietkwintet.
Kaarten kunnen worden gereserveerd via beide muziekverenigingen:

events@harmonie-dekarel.com  of  secretaris@khsc.nl

Category: Nieuws · Tags:

Comments are closed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial